Is witte chocolade eigenlijk wel chocolade?

September 27, 2017

Zwarte chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter en suiker.

Bij bruine chocolade gaat daar nog melk bij om de chocolade minder straf te maken.

 

Maar bij witte chocolade wordt het cacaopoeder vervangen door extra cacaoboter en melkpoeder.

 

Waardoor witte chocolade volgens kenners geen echte chocolade is.

 

Tijdens het productieproces van witte chocolade worden de donkergekleurde vaste bestanddelen van de cacaoboon gescheiden van het vet (cacaoboter), net als bij melk- en pure chocolade, maar die bestanddelen worden later niet weer samengevoegd.

Hierdoor mist witte chocolade de antioxidanten en andere stoffen die karakteristiek zijn voor melk- en pure chocolade, zoals thiamine, riboflavine, theobromine en fenylethylamine.

 

Witte chocolade bevat dus wel cacaoboter van de cacaobonen...

Voor ons mag witte chocolade wel als chocolade gezien worden!!! :-)

 

 

 

Wil je van de heerlijkste witte, bruine en zwarte chocolade smullen?

 

Ga langs bij Pol Depla, alles wordt hier nog artisanaal gemaakt,

Pol Depla chocolatier bestaat reeds Sind 1958 in Brugge!

 

www.poldepla.be

 

Please reload

Charmecollectief vzw | Muntplein 2/1 | B-8000 Brugge | info@charmecollectief.be