Nieuw: hip label Christian Roth bij Hoet Optiek

Het label Christian Roth behoort al meer dan dertig jaar tot de top van de designerbrillen. In 1990 was de heer Roth himself de eerste brillenontwerper die zich bij het Council of Fashion Designers of America (CFDA) aansloot. Zijn debuut was echter in 1985, op de catwalk in samenwerking met Karl Lagerfeld. Al snel volgden samenwerkingen met andere fashiondesigners zoals Chloé, Helmut Lang, Jean Paul Gaultier en Michael Kors. Allen wilden ze iets avant-garde, iets unieks, wat Christian Roth hen kon bieden omdat ze samenwerkten met daarvoor geschikte fabrieken in Italië en Frankrijk.

De designers van Christian Roth hebben zich steeds laten inspireren op de actualiteit, zo ook nu. Brillen zijn voor hen meer dan een product, een stijl of een trend. Het is een reflectie op cultuur. “We leven in een tijdperk van ongekende disruptie”, aldus de ontwerpers. Daarbij noemen ze o.a. de steeds veranderende manier van zelfrepresentatie via sociale media en de toekomstige technologieën die steeds geavanceerder worden. “Voor een designer creëert dit spannende mogelijkheden om verouderde concepten van schoonheid en functionaliteit uit te dagen.” Klinkt veelbelovend!

Bekijk hieronder alvast enkele ontwerpen die verkrijgbaar zijn bij Hoet Optiek.


Charmecollectief vzw | Muntplein 2/1 | B-8000 Brugge | info@charmecollectief.be