QUIJO

Quijo is een stijlvolle juwelenzaak met prachtige en unieke sierraden. 

Peter Quijo vind je terug in het Breidelstraatje in Brugge, 

 

Peter Quijo is een echte vakman 'pur sang', alles wat je hier terug vindt is van eigen hand.

Spring gerust binnen bewonder zijn collectie en laat je verleiden...

Of kom langs en laat je 'oude' juwelen verwerken tot een nieuw meesterwerkje.

Oorsprong

Net als zijn vader is Peter Quijo een gedreven juweelontwerper die zich dag na dag inzet om steeds opnieuz te innoveren. Elk jaar betreedt hij nieuwe paden om op het voorfront van hedendaagse ontwerpen te staan. Elk seizoen boort hij nieuwe kanalen aan om de nieuwste tendensen in de juwelen te bepalen.

Qui-shape

De Qui-shape, een vierkant met gebogen zijden en scherpe hoeken, werd onderverdeeld in 89 facetten. Deze slijpvorm is een ode aan de stad Brugge waar ooit de eerste diamant in 1456 geslepen werd door Lodewijk Van Berken.

In 2000 won Peter, als parel op de kroon, met een armband in de vorm van een Brugse kassei bezet met 128 Qui-Shape diamanten “De Beers International Awards”. Peter ontwikkelde ook de Qui-Vive, een vierkante slijpvorm met rechte zijden, gebogen hoeken met 65 facetten, waardoor niet-witte diamant beter zijn kleur behoudt.

De Qui-shape vormde de inspiratie voor een uniek horloge in staal of goud dat in het Zwitserse Chaud-de-Font door de meest gerenommeerde horlogehuizen gefabriceerd wordt. Dit unieke uurwerk voor zowel dames als heren wordt in gelimiteerde oplage gefabriceerd en is enkel te verkrijgen bij Peter Quijo.

Lace

In 2002 kwam Peter opnieuw met een Brugse innovatie op de markt: geklost kantwerk met een draadje van 0,3 mm getrokken uit 24 karaat goud of platina. Een originele manier om edele metalen volumineus maar luchtig te verwerken.

Op maat gemaakt

Peter Quijo is niet alleen gekend voor zijn eigen ontwerpen en juwelencollecties, maar ook voor transformaties van oude juwelen, van een vorige generatie, tot eigentijdse exclusieve juwelen, met behoud van familiale herinneringen en dit naar de smaak en budget van de klant.

 
Pommellato Dodo

Pomellato, de trendsetter van de Italiaanse juwelen, vind je in hun tweede winkel onder de Halletoren op de Markt van Brugge. Je treft er een ruime waaier van ringen, oorringen en kettingen, meestal bezet met kleurrijke halfedelstenen. Pomellato – Dodo is een juwelencollectie waar zilveren en gouden onderdelen door u naar eigen smaak samengesteld kunnen worden tot een vlot dragend juweel.

Quijo is een stijlvolle zaak waar je unieke juwelen met een originele toets vindt.

Quijo
Breidelstraat 18 & Halletoren – Markt 7
8000 Brugge

Charmecollectief vzw | Muntplein 2/1 | B-8000 Brugge | info@charmecollectief.be