DEPLA Chocolatier

Overheerlijke pralines, gecombineerd met unieke en verrassende smaakcombinaties vind je bij Chocolatier Depla.

Gelegen in het cenrum van Brugge, in de schaduw van de Sint-Salvatorskathedraal.

Hier vind je enkel artisanaal gemaakte chocolade.

Moeilijk om niet te proeven van al deze lekkernijen!

Oorsprong

 

In Brugge, de hoofdstad van de chocolade, mag een bezoek aan Pol Depla zeker niet ontbreken. Deze authentieke en artisanale chocolatier werd in 1958 opgericht door vader Depla en is van oudsher geliefd bij tal van Bruggelingen. Aangestoken door de passie voor het vak nam Pol Depla de chocolade- en patisseriezaak van zijn vader over en legde zich helemaal toe op het maken van chocolade.

 
Unieke chocoladespecialiteiten

 

Pol Depla creëert, ontwerpt en vervaardigt handgemaakte pralines op basis van het traditionele familierecept, gecombineerd met nieuwe, eigentijdse en seizoensgebonden smaken en combinaties. In een Parijs labo selecteert Pol Depla jaarlijks de beste cacaobonen om ze in het atelier te verwerken tot de unieke en typische smaak van Chocolaterie Depla. Alle creaties worden bovendien gemaakt op basis van 100% cacao, pure boter, echte slagroom en eerlijke producten zonder toevoegingen.

Uniek bij chocolatier Depla is de Choc Fleur, een praline van witte chocolade met verse bloemen erin verwerkt. Pol Depla staat echter niet alleen bekend voor zijn gedurfde smaakcombinaties, maar ook voor zijn heerlijke truffels, ganaches en witte manons. Als oudste artisanale chocolatier van Brugge is Pol Depla trouwens een veelgevraagde gast in de chocoladewereld. Zo mocht hij in 2010 België vertegenwoordigen op de wereldtentoonstelling in Shanghai.

 
Een verleidelijke winkel

 

Laat je in de chocoladewinkel verleiden door de hemelse pralines en verbazingwekkende chocoladecreaties in de etalage en toonbank. Er is steeds keuze tussen traditionele pralines en nieuwe smaken en combinaties. Voor ieders smaak is er wat wils: zoet, zout, bitter en zuur. Kies uit de meer dan zestig verschillende smaken en ontdek de unieke seizoensgebonden lekkernijen.

Wie zich helemaal wil laten onderdompelen in de chocoladewereld kan naar een van de demonstraties of degustaties in de winkel komen. Laat je door Pol Depla himself inwijden in het mysterie van de cacaoboon en leer alles over het bereiden van kwaliteitschocolade.

Laat de kans om authentieke Brugse chocolade te proeven niet liggen!

 

 

 

Chocolatier Depla
Mariastraat 18-20
8000 Brugge

Charmecollectief vzw | Muntplein 2/1 | B-8000 Brugge | info@charmecollectief.be